Главная Вопросы ГАИ
Новости Полезное
Авто-базар Закон
Новые авто Каталог предприятий
Автосалоны
Обучение ПДД Тест-драйв
RSS-новости RSS-вопросы ГАИ
   

Новости
Главная / Новости

[21-01-2024]

Телескопи



Загадки космосу, краса небесних тіл і зірок вражають людство здавна. Щоб розглянути ці таємниці, було створено телескоп - оптичний прилад, який дозволяє збільшувати візуальне зображення в кілька тисяч разів. І саме завдяки таким унікальним характеристикам були зроблені неймовірні прориви і відкриття.

Види та особливості телескопів

Сучасні виробники оптичного обладнання пропонують різноманітний асортимент та види. Кожен охочий може вибрати відповідний варіант з урахуванням вимог та фінансових можливостей. Телескопи мають різне призначення:

  • дослідження космічного простору: вивчення галактик, зірок, планет, туманностей та інших об'єктів. Таким чином розширюються знання про Всесвіт.
  • дослідження планет: вивчається структура представників Сонячної системи - їх атмосфери, місяці, зміни в будові та інше.
  • дослідження зірок: рівень їх світіння, температурні дані, хімічний склад та інші параметри.
  • вивчення Туманностей та Галактик: їх властивостей та структури, газових, пилових хмар і т. д.

Крім того, за допомогою телескопа вчені спостерігають та вивчають явища, такі, як спалахи зірок, гравітаційні лінзи, чорні діри, вибухи і інші.

Види телескопів

До найбільш поширених і популярних видів відносяться:

  • Рефрактори - лінзові прилади, що використовуються для фокусування світла.
  • Рефлектори - дзеркальні телескопи, також призначені для фокусування пучків світла.
  • Катадіоптрики - комбінація дзеркал і лінз. До них відносяться Максутова-Кассегрена та Шмідта-Кассегрена.
  • Радіотелескопи - створені для дослідження невидимих людському оку радіохвиль.

Також існують гамма-, рентгенові телескопи, без яких вивчення високоенергетичних небесних тіл неможливе, просторові, розташовані безпосередньо в космосі.

Вартість телескопів залежить від їхнього виду. І, звісно, найбільші, масивні, з великим діаметром та максимальним збільшенням відносяться до дорогих. Їх використовують у великих космічних центрах, наприклад, у NASA, Роскосмос та інших. Для аматорів досить рефлектора Ньютона, що передає якісне та чітке зображення без спотворень. Дитячі телескопи - це спрощений варіант компактної форми, за допомогою якого юні дослідники Космосу вивчають Всесвіт.

Купити телескоп за вигідною ціною пропонує інтернет- магазин "Профоптика". У каталозі ресурсу представлені прилади від світових брендів в великому асортименті, і кожен покупець може підібрати для себе оптимальний варіант. При необхідності надання інформації та допомоги при покупці, на поміч готовий прийти досвідчений консультант ресурсу. Після оформлення замовлення товар доставляється в будь-яке населене місто України протягом кількох днів. Варіант оплати на вибір покупця – це може бути термінал, банк або накладений платіж.


Отзывы

Оставьте свой отзыв


© Все права защищены. 2008-2020
Контакты | Реклама на сайте
При использовании материалов ссылка на Автомир Мариуполя обязательна. (Для интернет-изданий — гиперссылка).
????????? - ??????????? ????. ????????? ??????? Orphus