Главная Вопросы ГАИ
Новости Полезное
Авто-базар Закон
Новые авто Каталог предприятий
Автосалоны
Обучение ПДД Тест-драйв
RSS-новости RSS-вопросы ГАИ
   

Новости
Главная / Новости

[03-10-2023]

Найпоширеніші методи обробки деталей з металу



Найпоширенішими методами обробки деталей з металу та інших матеріалів є точіння та фрезерування. Фрезерування - це узагальнене поняття, яке об'єднує свердління, прорізання канавок, шліфування, глибоке гравіювання та інші методи впливу на металеві заготовки.

Сьогодні фрезерна та токарна обробка виконується на спеціальних верстатах, які називаються токарними або фрезерними. Фрезерні верстати, наприклад, належать до двох основних класів обладнання: для обробки металів та їх сплавів і для деревообробки.

Оскільки верстати використовуються для виконання найрізноманітніших завдань, вони відрізняються за типом і продуктивністю. Основні типи фрезерних верстатів У світі виробляють такі типи фрезерних верстатів Універсальні верстати з горизонтальним шпинделем і поворотним столом використовуються для обробки дрібних і середніх деталей.

Горизонтальні верстати з додатковим шпиндельним столом і оснащені різноманітними фрезами можуть використовуватися для обробки деталей зі складною геометрією; консольні фрезерні верстати з вертикальним розташуванням шпинделя: консольні фрезерні верстати встановлюються в цехах промислових підприємств і призначені для обробки деталей з великими габаритами.

Вертикальні фрезерні верстати використовуються для обробки великих деталей за допомогою дискових, кінцевих, циліндричних і профільних фрез. Крім того, випускаються фрезерні верстати револьверного типу, які можуть виконувати різні операції для обробки однієї деталі. Це справжні обробні центри, і сьогодні вони повинні бути оснащені контролером з ЧПК. Де використовуються фрезерні верстати? Сьогодні фрезерні верстати використовуються повсюдно (від невеликих слюсарів до великих компаній у всіх галузях).

Компактні верстати оснащені невеликим робочим столом розміром від 150х240 до 150х500 мм (відстань від шпинделя до осі 210-320 мм). Ці фрезерні верстати призначені для обробки заготовок до 200-210 мм і є ідеальним рішенням для невеликих слюсарних майстерень. Вагою всього 50-60 кг, вони займають мало місця і можуть бути прибрані в разі потреби. Їх можна побачити в майстернях, що спеціалізуються на ремонті транспортних засобів та сільськогосподарської техніки. Великі верстати використовують для виготовлення різних компонентів у масовому виробництві.

Як правило, сучасне промислове підприємство оснащено потужними фрезерними верстатами з ЧПК, які можуть вирішувати найскладніші завдання. Таке обладнання є незамінним для деревообробної промисловості і використовується для виробництва складних меблевих деталей та оригінальної ліпнини для оздоблення житла.


Отзывы

Оставьте свой отзыв


© Все права защищены. 2008-2020
Контакты | Реклама на сайте
При использовании материалов ссылка на Автомир Мариуполя обязательна. (Для интернет-изданий — гиперссылка).
????????? - ??????????? ????. ????????? ??????? Orphus