Главная Вопросы ГАИ
Новости Полезное
Авто-базар Закон
Новые авто Каталог предприятий
Автосалоны
Обучение ПДД Тест-драйв
RSS-новости RSS-вопросы ГАИ
   

Новости
Главная / Новости

[21-11-2022]

Пуско-зарядний пристрій - чи потрібно його мати в автомобілі



Якщо ви тільки починаєте керувати автомобілем, то можете помилково вважати, що проблеми з акумулятором вам не загрожують. Особливо влітку, так? Насправді, акумулятор може підвести будь-якої пори року, навіть якщо машина нова.

Виробники дають мінімальну гарантію 4-5 років на відсутність збоїв у роботі АКБ, але насправді батарея починає давати збій набагато швидше. Це пов'язано з підвищеною експлуатацією ресурсу акумулятора: використання сучасних пристроїв, відеореєстраторів, включена музика на стоянці або світло в салоні – все це висаджує батарею, особливо у зимовий час. Щоб не ламати голову, як завести машину, якщо акумулятор "помер", не ризикувати електронікою, "прикурюючи" у співчуваючих, існують спеціальні пристрої.

Автомобільні пуско-зарядні пристрої для акумулятора можуть швидко запустити мотор або зарядити батарею без особливих зусиль. Вартість найдешевшого ПЗП від 1200 грн. Вибрати та замовити можна онлайн, доставка здійснюється по всій Україні, гарантія виробника надається на всі товари.

637239c05917a.jpg

У чому перевага ПЗП

  • пристрій компактний та легкий, зручно перевозити в салоні або багажнику автотранспорту;
  • інтерфейс простий і зрозумілий для всіх, розібратися в експлуатації допоможе інструкція;
  • в ПЗП є дві окремі функції: правильна зарядка АКБ або миттєвий запуск батареї, якщо їхати необхідно зараз;
  • залежно від моделі, можуть бути корисні функції для діагностики та автоматизації процесу заряджання, у тому числі й “розумна” зарядка, захист від короткого замикання, якщо переплутали полярність, визначення рівня заряду АКБ, відновлення батареї.

Які бувають пуско-зарядні пристрої

Спершу необхідно вибрати, де буде використовуватися гаджет. Якщо тільки в гаражі – вибирайте мережеву модель. Підключаєш до побутової розетки і він готовий до роботи. Для багажника придбайте автономне ПЗП, яке працює без підключення до електромережі.

Щоб правильно підібрати потужність, дізнайтеся ємність вашої батареї. Експерти рекомендують брати потужність із запасом, це точно не буде зайвим. Для заряджання автомобільних батарей потрібний вольтаж 12 Вольт.

Другий важливий момент, це вибір між імпульсним чи трансформаторним пристроєм. Трансформаторні – це проста класика. Працюють надійно та не вміють в автоматизацію. Якщо навчитися правильно виставляти параметри та відстежувати процес (потрібний контроль) – можна заощадити та зупинитися свій вибір на таких моделях. З мінусів – немає автоматизації та багатого функціоналу.

Всі "плюшки" є в імпульсних ПЗП. Коштують дорожче, але й працювати з ними цікавіше. Імпульсні або інверторні зарядки можуть провести точну діагностику батареї, запустити відновлення та десульфатизацію, визначають рівень заряду, мають всілякий захист від короткого замикання, перевантаження та іншого, автоматично підбирають режими для зарядки АКБ, вся інформація буде на дисплеї. З мінусів – якщо буде стрибок напруга та полетить електроніка, ремонт обійдеться дорого.

Не знаєте, який пристрій вибрати? Звертайтесь до менеджерів інтернет-магазину optoweek.com.ua - підберемо краще ПЗП за ціною та якістю.

 
 
 

Отзывы

Оставьте свой отзыв


© Все права защищены. 2008-2020
Контакты | Реклама на сайте
При использовании материалов ссылка на Автомир Мариуполя обязательна. (Для интернет-изданий — гиперссылка).
????????? - ??????????? ????. ????????? ??????? Orphus