Главная Вопросы ГАИ
Новости Полезное
Авто-базар Закон
Новые авто Каталог предприятий
Автосалоны
Обучение ПДД Тест-драйв
RSS-новости RSS-вопросы ГАИ
   

Новости
Главная / Новости

[12-09-2022]

Хонда з ліцензію на автономне керування



Ось перший, але дуже важливий крок до того, щоб автомобілі пересувалися дорогою абсолютно незалежно. Японія офіційно дозволяє рух дорогами загального користування автомобілям з автономним режимом водіння рівня 3. Honda отримала перше схвалення.

Щоб автомобіль рухався самостійно, Honda використовує набір камер та близько десятка радарних датчиків з різним діапазоном, а також лазерні сканери-лідери.
Honda Legend стане першою моделлю, адаптованою для автоматичного водіння. Автомобіль з'явиться на японському ринку на початку наступного року.

Японська влада видала перший допуск для автоматичного керування дорогами загального користування серійних автомобілів. Насправді допуск поширюється водіння лише на рівні 3, що означає повністю автоматичне водіння. Таким чином, водій може передати повний контроль бортовій автоматиці, тобто прибрати руки з керма та ногу з педалі акселератора, але все одно має зосередитись на дорозі. При цьому людина зобов'язана взяти на себе керування автомобілем при спрацьовуванні сигналізації електронікою, наприклад, у складних дорожніх умовах, під час руху по ділянках багатосмугових доріг, де відсутня дорожня розмітка, або за значного погіршення погодних умов. Так багато для загальних правил у всьому світі.

Honda допущена до автоматичного водіння на швидкості до 50 км/год дорогами загального користування. Показово, що просто спроба включити систему не означає, що вона працюватиме щоразу. Автоматика бере на себе керування залежно від місця розташування (найпростіше на трасі) та погоди (простіше в безхмарний день, ніж у дощову та туманну ауру), коли вважає керування досить безпечним.

Водію не потрібно тримати руки на кермі під час автоматизованого водіння. Однак він все одно зобов'язаний стежити за дорожньою ситуацією. Автоматизація може увімкнути сигналізацію у будь-який час, щоб люди взяли управління на себе. Якщо він цього не зробить, автомобіль зупиниться з дотриманням правил безпеки (виробник не пояснює, чи поїде, наприклад, лімузин на узбіччя) і ввімкне аварійну сигналізацію. Honda машина в Києві на нашому сайті.

Honda повідомляє про нову мету для високоавтоматизованих систем водіння

Японське схвалення включає ще одну ключову вимогу. Honda має встановити реєстратор для запису та зберігання даних за останні півроку або не менше 2,5 тисячі. керування в автономному режимі. Горезвісна чорна скринька буде використовуватися, зокрема, для запису часу водіння, попереджень про взяття на себе керування та даних про ситуації, коли водій не взяв на себе керування або не зміг скористатися автоматикою.

Honda Legend стане першою моделлю, адаптованою для автоматичного водіння. Автомобіль з'явиться на ринку на початку наступного року. Його легко відрізнити від інших за обов'язковим маркуванням. Японські закони вимагають використання характерної наклейки на задній частині автомобіля.


Отзывы

Оставьте свой отзыв


© Все права защищены. 2008-2020
Контакты | Реклама на сайте
При использовании материалов ссылка на Автомир Мариуполя обязательна. (Для интернет-изданий — гиперссылка).
????????? - ??????????? ????. ????????? ??????? Orphus