Главная Вопросы ГАИ
Новости Полезное
Авто-базар Закон
Новые авто Каталог предприятий
Автосалоны
Обучение ПДД Тест-драйв
RSS-новости RSS-вопросы ГАИ
   

Новости
Главная / Новости

[05-04-2011]

Как стать водителем мопеда?



Сьогодні власники мопедів повинні зареєструвати їх в установленому порядку та керувати таким транспортом з водійським посвідченням відповідної категорії. У багатьох громадян виникає питання: Як стати водієм мопеда чи скутера?


Відповідно до вимог Закону України «Про дорожній рух», Правил дорожнього руху, починаючи з 01.01.2009 керування мопедами, скутерами та іншими двоколісними транспортними засобами, які мають двигун з робочим об’ємом до 50см3, дозволяється громадянам за наявністю посвідчення водія категорії «А1».
Для осіб, які взагалі не мають водійського посвідчення, отримання посвідчення категорії «А1» можливе після проходження в установленому порядку навчання в автошколі.
Підготовка водіїв даної категорії проводиться в організаціях, які раніше здійснювали навчання водіїв транспортних засобів категорії «А» та мають діючу ліцензію Міністерства освіти і науки України, та закладах, що вже пройшли в установленому порядку державну акредитацію за вказаним напрямком підготовки. Навчання кандидатів у водії категорії «А1» проводять 75 автошкіл по області, зокрема в Донецькому обласному автомобільному навчальному комбінаті, Товаристві сприяння обороні України та їх відокремлених підрозділах на території області (48 закладів).
Особи, які мають посвідчення водія категорій «А, В1, В, С1,С, D1, D», або одну із вказаних категорій, видані ВРЕР ДАІ до 16.03.2010, можуть отримати категорію «А1» без проходження підготовки, шляхом їх обміну з відкриттям нижчої категорії.
Якщо посвідчення водія отримане після 16.03.2010, категорія «А1» відкривається після проходження двадцятигодинних курсів навчання керуванню мопедами. Така підготовка також здійснюється учбовими закладами.
В Донецькій області вже біля 11 тисяч власників мопедів отримали посвідчення водія на право керування транспортними засобами категорії «А1».

Прес-служба УГАІ ГУМВС України в Донецькій області

Автомир Донбасса


Отзывы

Оставьте свой отзыв

X-TAZ 06.04.2011 22:09
ну и чудесно
Дмитрий 17.05.2011 20:41
Почему не сделать регистрацию мопедов бесплатно тем владельцам которые приобрели тр.средства до выхода закона об обязательной регистрации.
саша 09.09.2011 17:28
це було б по чесному


© Все права защищены. 2008-2020
Контакты | Реклама на сайте
При использовании материалов ссылка на Автомир Мариуполя обязательна. (Для интернет-изданий — гиперссылка).
????????? - ??????????? ????. ????????? ??????? Orphus