Главная Вопросы ГАИ
Новости Полезное
Авто-базар Закон
Новые авто Каталог предприятий
Автосалоны
Обучение ПДД Тест-драйв
RSS-новости RSS-вопросы ГАИ
   

Новости
Главная / Новости

[12-11-2008]

ООН объявлен международный день памяти жертв ДТП



Кожен рік – більш мільйона смертей

16 листопада цього року (надалі щорічно кожна третя неділя листопада) за резолюцією Генеральної асамблеї ООН оголошено Всесвітнім днем пам'яті жертв дорожньо-транспортних пригод. Таке рішення зумовлене занепокоєнням урядів і міжнародних співтовариств щорічним зростанням кількості дорожньо-транспортних пригод. Адже за даними ООН, дорожні аварії є у всьому світі другою причиною смерті серед молодих людей у віці 5-29 років і третьою причиною смерті людей у віці 30-44 років. В автопригодах щорічно гине приблизно 1,2 мільйони осіб, ще 50 мільйонів людей одержують травми або стають інвалідами. І, як наголошено у резолюції ООН, якщо не вживати невідкладних заходів щодо поліпшення безпеки дорожнього руху, то до 2020 року в країнах з низьким і середнім рівнем доходу кількість людей, які гинуть внаслідок дорожньо-транспортних пригод, зросте на 80 %.


   Під час проведення в Україні відповідних акцій та профілактичних заходів працівники Державтоінспекції будуть дотримуватися рекомендацій, що зазначені в резолюціях ООН. Особливу увагу буде надано наступним п'яти чинникам ризику, зазначеним в резолюціях ООН:


   - не використання водіями ременів безпеки і дитячих утримуючих пристроїв;


   - керування транспортними засобами в стані алкогольного або наркотичного сп'яніння;


   - їзді на мототранспорті без шоломів;


   - порушень правил швидкісного режиму їзди;


   - розвитку належної інфраструктури.


   За словами Етьєна Круга, директора департаменту з профілактики травм і насильства Всесвітньої організації охорони здоров'я, проведення подібних заходів свідчить про те, що "відбувається еволюція в мисленні і зростає усвідомлення необхідності подальших зусиль з поліпшення безпеки дорожнього руху".



Прес-служба УДАІ ГУМВС України в Донецькій області

Отзывы

Оставьте свой отзыв


© Все права защищены. 2008-2020
Контакты | Реклама на сайте
При использовании материалов ссылка на Автомир Мариуполя обязательна. (Для интернет-изданий — гиперссылка).
????????? - ??????????? ????. ????????? ??????? Orphus