Главная Вопросы ГАИ
Новости Полезное
Авто-базар Закон
Новые авто Каталог предприятий
Автосалоны
Обучение ПДД Тест-драйв
RSS-новости RSS-вопросы ГАИ
   

Новости
Главная / Новости

[07-11-2008]

ЗВЕРНЕННЯ Міністра внутрішніх справ України до учасників дорожнього руху



ЗВЕРНЕННЯ Міністра внутрішніх справ України до учасників дорожнього руху

Шановні учасники дорожнього руху!


    Звернутися до Вас нас змусила ситуація, що склалася на автошляхах держави. Наслідки аварійності в Україні сьогодні можна порівняти з втратами під час локальних військових конфліктів, адже на дорогах держави кожні 15 хвилин трапляється дорожньо-транспортна пригода.
В аваріях щогодини гине людина. Більше двох третин загиблих та постраждалих – це молоді люди віком від 25 до 45 років. Тільки в минулому році внаслідок жахливих дорожньо-транспортних пригод загинуло понад 9,5 тисяч наших співвітчизників. Гинуть і калічаться якраз ті, хто належить до найактивнішої, найпрацездатнішої частини населення.
    Ви один із 10-мільйонної армії українських автомобілістів, яка одночасно є творцем і жертвою існуючого безладу на дорогах. І треба пам'ятати, що причиною більшості аварій на автошляхах є перевищення швидкості, порушення правил маневрування, недотримання безпечної дистанції, виїзди на смугу зустрічного руху. Більшість з них – це свідоме порушення водіями і пішоходами Правил дорожнього руху. Останніми роками в суспільстві спостерігається фактичне ігнорування учасниками дорожнього руху чинного законодавства, що є результатом низької культури поведінки на дорогах, безвідповідальності і правового нігілізму.
Прийнятий у вересні місяці цього року Верховною Радою України Закон України „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху” набирає чинності вже з 16 листопада цього року, і надасть реальну змогу скоротити кількість жертв унаслідок дорожньо-транспортних пригод. Ключовими моментами цього закону є посилення відповідальності учасників дорожнього руху шляхом підвищення розмірів штрафів у залежності від тяжкості правопорушень, встановлення невідворотності покарання та впровадження технічних засобів автоматичної фіксації порушень. І, природно, у Вашій свідомості повинно утверджуватись жорстке неприйняття  хамства та бравади на дорогах, водіння автомобіля у нетверезому стані.
Значно зросли штрафні санкції – мінімальний штраф становить від 51 до 85 грн. за порушення правил користування ременями безпеки або мотошоломами та порушення Правил дорожнього руху пішоходами, а максимальний від 2,5 тис. 550 грн. до 3 тис. 400 грн. за керування транспортним засобом у стані сп'яніння. Такі зміни отримали як позитивні, так і негативні відгуки водіїв, одні підтримують збільшення штрафних санкцій, інші стурбовані їх значним зростанням. Треба усвідомити, що такі заходи впливу будуть застосовуватися  виключно до порушників. Не треба залишати на потреби сім'ї схудлі від штрафів гаманці.
Стан аварійності і дисципліна учасників дорожнього руху в значній мірі залежить від загальної культури, що домінує на вулично-шляховій мережі. І саме тому ми закликаємо Вас усвідомити те, що безпека на автошляхах залежить від поведінки та дорожньої культури кожного окремого учасника руху. Тільки спільними зусиллями ми зможемо навести лад на дорогах, зробити їх безпечними та комфортними.
Ви далекі від проблем Державтоінспекції і просто прагнете фізичного та психологічного комфорту під час поїздки. Та раптом на дорозі виникає конфліктна ситуація, і настрій погіршує діалог з інспектором ДАІ. Незалежно від того, хто правий – водій чи інспектор – і Вам, і йому нерідко бракує відчуття гідності, впевненості та передбачуваності. І тоді виникає хабар. Але хабар – негідне рішення. Навіть, якщо Ви забули, що це злочин, пам'ять про приниження хабарництвом залишається надовго. Ми разом повинні наблизити час, коли запанують цивілізовані й однакові для всіх без винятку норми взаємостосунків між водіями та інспекторами ДАІ.
Факти, скарги та подяки інспекторам, загалом будь-що корисне для загальної справи ви можете висловити за "телефоном довіри" Департаменту Державтоінспекції 8 (044) 272 - 46-59, який працює цілодобово.
У свою чергу Державтоінспекція МВС України гарантує законослухняним учасникам дорожнього руху чуйне та ввічливе ставлення та допомогу в скрутних ситуаціях.

З повагою,
Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко
 


Отзывы

Оставьте свой отзыв


© Все права защищены. 2008-2020
Контакты | Реклама на сайте
При использовании материалов ссылка на Автомир Мариуполя обязательна. (Для интернет-изданий — гиперссылка).
????????? - ??????????? ????. ????????? ??????? Orphus