Главная Вопросы ГАИ
Новости Полезное
Авто-базар Закон
Новые авто Каталог предприятий
Автосалоны
Обучение ПДД Тест-драйв
RSS-новости RSS-вопросы ГАИ
   

Новости
Главная / Новости

[17-08-2022]

Як обрати авточохли?



В процесі активної експлуатації автомобіля, обшивка сидінь зношується досить швидко. Тож переважна більшість власників авто використовують чохли на сидіння, що прикрашають салон та попереджають вихід з ладу обшивки. Що потрібно знати, аби придбати кращі практичні та зручні авто чохли, що гармонійно впишуться в інтер’єр салону?

Що є на ринку?



Всі чохли на сидіння, що надходять у продаж, поділяються на декілька категорій:

  • Модельні авточохли - шиються з урахуванням особливостей сидінь певної марки та моделі автомобіля. Виглядають бездоганно, ніколи не утворюють зморшок або провисань. Мінус у них лише один – висока вартість.
  • Універсальні чохли на сидіння – майже ідеально підходять для будь-якої марки та моделі машини, утворюють мінімум складок, отже не псують зовнішній вид салону.
  • Чохли-майки – щільно облягають сидіння, отже підійдуть на будь-яке авто. Забезпечують чистоту в салоні, адже їх легко зняти для прання.
  • Накидки на сидіння – захищають лише центральну частину крісла, залишаючи відкритими бокові частини та підлокітники.


Зазвичай, найвищим попитом користуються модельні та універсальні чохли на сидіння, що повністю закривають крісла, захищаючи їх від плям та ушкодження.

Обираємо матеріал

Для пошиття сучасних авточохлів використовують різноманітні матеріли, що не лише чудово виглядають, але й відповідають усім вимогам практичних потреб - не вимагають складного та затратного догляду, забезпечують комфорт для водія та пасажирів. В числі найбільш популярних варіантів:

  • Автотканина – екологічний матеріал, що виробляють з вовняних волокон (іноді – з домішкою синтетики). Такі чохли на сидіння досить міцні, добре пропускають повітря, не викликають алергії, можуть бути різного кольору та відміно виконують свої функції до трьох років.
  • Екошкіра - це надзвичайно міцна тканина, вкрита поліуретановою плівкою. Матеріал є досить еластичним, пропускає повітря, добре утримує вологу на поверхні, стійкий до УФ-випромінювання. Служать такі чохли до п’яти років, а для очищення їх достатньо протерти серветкою.
  • Алькантара – міцний штучний матеріал що виробляється за надзвичайно складною технологією та зовні нагадує замшу. Чохли для сидінь з алькантари є стійкими до вологи та вигоряння на сонці, а от доглядати за ними складніше, ніж за екошкірою або авто тканиною.
  • Штучний нубук – вогнестійкий, відзначається тривалим строком експлуатації, виглядає надзвичайно солідно. Міняти чохли з нубуку доведеться не раніше, як за чотири роки. Окрім перелічених варіантів, для шиття чохлів використовують шкірозамінник, що за характеристиками близький до екошкіри. Часто використовують комбінації різних матеріалів.

Отзывы

Оставьте свой отзыв


© Все права защищены. 2008-2020
Контакты | Реклама на сайте
При использовании материалов ссылка на Автомир Мариуполя обязательна. (Для интернет-изданий — гиперссылка).
????????? - ??????????? ????. ????????? ??????? Orphus