Главная Вопросы ГАИ
Новости Полезное
Авто-базар Закон
Новые авто Каталог предприятий
Автосалоны
Обучение ПДД Тест-драйв
RSS-новости RSS-вопросы ГАИ
   

Новости
Главная / Новости

[05-07-2021]

Чи потрібно утеплювати двигун автомобіля на зиму?



Утеплення двигуна на зиму

Сильний мороз небезпечний не тільки для людей, а й для вашого авто, який взимку може підносити неприємні сюрпризи у вигляді погіршення працездатності. Зимова експлуатація машини сильніше травмує її складові, а один запуск двигуна в мороз по зносу дорівнює сотні кілометрів пробігу влітку!

Навіщо потрібно утеплювати двигун перед зимовою експлуатацією автомобіля

Суворі кліматичні умови Росії закликають ще до падіння температури повітря до 0 градусів утеплити двигун, інакше проблем не уникнути. Особливо строго рекомендується виконувати це правило тим, у кого встановлений дизельний двигун на машині. Той, хто проігнорує цей закон з міркувань економії, в подальшому заплатить потрійну ціну за свою скупість. Першим дасть збій мотор - «серце» машини, а слідом через масляного голодування почнуть розсипатися інші вузли і механізми, різко знизиться потужність акумуляторної батареї, значно збільшиться витрата палива. Адже кілька хвилин прогріву стартером поршні - і циліндри мотора будуть працювати насухо, через що надалі на їх поверхні можуть з'явитися відколи, тріщини і подряпини.

А якщо взимку автомобіль потрапить під дощ і на його капоті утворюється крижана кірка, влітку доведеться заново виконувати полірування кузова.

Звичайно, можна взагалі відмовитися на зимовий період від послуг свого «ластівки» і пару-трійку місяців пересуватися на громадському транспорті. Але поїздка на машині з утепленою двигуном буде на порядок комфортніше, в салоні буде тепло і затишно. Авто не нагадає вам «холодильник на колесах». Утеплений механізм буде швидше прогріватися і повільніше остигати, що скорочує витрату палива і загальний знос автомобіля. Звичайно, через те, що за ніч машина повністю встигне охолонути і замерзнути, перший пуск мотора вранці все одно буде найдовшим, зате потім «залізний кінь» весь день буде жваво бігати по дорогах.

Самостійно або в автомайстерні: який варіант утеплення вибрати?

Можна самостійно спробувати нівелювати шкідливий вплив морозу, обробивши кузов машини особливої ​​антикорозійного рідиною, помінявши масло на зимовий склад і утепливши двигун. Можна помістити теплоізоляцію під кришку капота або виконати повну теплоізоляцію моторного відсіку за допомогою екологічно чистого автопокривала. Добре допомагає перекрита решітка радіатора або установка автономного передпускового підігрівача. Це пристрій гарантує легкий ранковий старт працездатності машини, обігріває салон, сприяє продовженню життя автомобіля.

Однак якісне виконання таких робіт вимагає професійного підходу. Автомайстер підключить спеціальний електронний пристрій до системи охолодження двигуна, яке підігріє антифриз, прокачавши його і тим самим зігрів двигун. Після увімкнення автономного передпускового підігрівача машина швидко приходить в норму, дозволяючи водієві їхати у своїх справах. Правда, за комфорт і швидкість доведеться заплатити досить дорого, що може собі дозволити не кожен автолюбитель, тому є й інший, дешевший варіант: теплоізоляція моторного відсіку вогнетривкими матеріалами. Кожен з цих варіантів досягає мети і допомагає автомобілю перезимувати в більш комфортних умовах. Важливо простежити і за тим, щоб фрагменти утеплювача не пошарпався згодом, оскільки попадання дрібних деталей в систему двигуна може призвести до поломок.

Комплексно утеплений автомобіль гарантує своєму власникові щоденний комфорт і швидку їзду навіть взимку. А грамотний фахівець СТО порадить, що потрібно зробити в холодний сезон для продовження терміну життя двигуна і виконає всі необхідні роботи по утепленню двигуна.

За порадою з ремонту та діагностики двигуна можна звернутися до професіоналів motor-service.lviv.ua.


Отзывы

Оставьте свой отзыв


© Все права защищены. 2008-2020
Контакты | Реклама на сайте
При использовании материалов ссылка на Автомир Мариуполя обязательна. (Для интернет-изданий — гиперссылка).
????????? - ??????????? ????. ????????? ??????? Orphus