Главная Вопросы ГАИ
Новости Полезное
Авто-базар Закон
Новые авто Каталог предприятий
Автосалоны
Обучение ПДД Тест-драйв
RSS-новости RSS-вопросы ГАИ
   

Новости
Главная / Новости

[11-05-2021]

Саморозряд акумулятора машини. Що це таке?



Акумулятори - це дуже вибагливі до умов зберігання пристрою. Також, щоб не виникало ніяких проблем з цим вузлом, його треба правильно експлуатувати. Акумулятори львів akumexpres вирішать питання, якщо потрібно буде придбати новий АКБ. Окремі типи нових АКБ, наприклад, гелеві, серйозно полегшують експлуатування та обслуговування АКБ, але при цьому вимагають більш досконалу електричну начинку в транспортному засобі.

При зберіганні АКБ на час, поки авто не використовується, відбувається його відключення і від зарядної і від розрядної ланцюга. Акумуляторна батарея втратить ємність і станеться її мимовільна розрядка. Тобто, при цьому знижуються його робочі параметри. Це вважається саморязрядом. Це явище може бути нормальним або дуже високим. У нормі АКБ може втрачати приблизно до 10% після 2 тижнів простою машини. Нинішні необслуговувані АКБ, при зберіганні в приміщенні можуть втрачати менше 2% заряду за 1 міс.

Основна причина цього розрядження в появі паразитного струму, що виникає, якщо поверхня АКБ забруднена. Крім іншого, АКБ швидше розряджається, якщо в електроліт проникає стороння суміш. Наприклад, якщо водій долив недистильованих воду. Саморозряд може статися, якщо з пластин і її головного елемента осипалося активна речовина, при їх руйнуванні. У простих свинцевих АКБ це трапляється, наприклад, при перевертанні акумулятора або різкому ривку, коли батарею неакуратно переносили. На саморазряд впливає безліч факторів. Наприклад, на це впливає стан активної маси пластин АКБ.

Якщо в них міститься багато сурми, то АКБ буде розряджатися швидше. В акумуляторної батареї можуть виникати найрізноманітніші протікання, які призводять до того, що АКБ розряджається. Це впливає на поведінку автомобіля. Коли акумулятор зберігають при температурі більше +5 градусів, то також з'являються протікання. Якщо температура зростає, то і протікання посилиться.


Отзывы

Оставьте свой отзыв


© Все права защищены. 2008-2020
Контакты | Реклама на сайте
При использовании материалов ссылка на Автомир Мариуполя обязательна. (Для интернет-изданий — гиперссылка).
????????? - ??????????? ????. ????????? ??????? Orphus