Главная Вопросы ГАИ
Новости Полезное
Авто-базар Закон
Новые авто Каталог предприятий
Автосалоны
Обучение ПДД Тест-драйв
RSS-новости RSS-вопросы ГАИ
   

Вопрос-ответ


За какие нарушения грозит штрафплощадка?


Спрашивает Дмитрий
Вопрос #3130
Здравствуйте наша дорогая редакция! Последнее время "наши" местные гаишники пугают забрать авто на штраф площадку! Чтоб ты не нарушил,они твердят как один,что сейчас пришлем эвакуатор и авто тю-тю! Есть ли нормативные акты, когда гаишники имеют законное право забрать авто, и за какие правонарушения? Заранее спасибо!

Отвечает

26.05.11

Здравствуйте, Дмитрий!

Ваш вопрос актуальный и волнует многих читателей рубрики.

Для получения исчерпывающей информации редакцией интернет-издания "Автомир Донбасса" сегодня был отправлен официальный запрос в отдел  по связям с общественностью управления ГАИ в Донецкой области.

Полученный ответ будет опубликован на страницах "Автомир Донбасса".

На данный момент, с причинами, по которым  может быть вынесено  решение о задержании транспортного средства для временного хранения на специальной площадке или стоянке Вы можете ознакомиться в рубрике "Полезное"

За какие нарушения грозит штрафплощадка?

 

 

 

Вернуться в раздел

Отзывы

Оставьте свой отзыв

Кодекс об административных правонарушениях Украины  27.05.2011 01:04
Стаття 265-2. Тимчасове затримання транспортних засобів
У разі наявності підстав вважати, що водієм вчинено порушення, передбачені частинами першою, другою, третьою, п'ятою і шостою статті 121, статтями 121-1, 126, частинами першою, другою, третьою і четвертою статті 130, статтями 132-1, 206-1 цього Кодексу, працівник Державної автомобільної інспекції тимчасово затримує транспортний засіб шляхом блокування або доставляє його для зберігання на спеціальний майданчик чи стоянку (якщо розміщення затриманого транспортного засобу суттєво перешкоджає дорожньому руху), в тому числі за допомогою спеціального автомобіля - евакуатора. Про тимчасове затримання робиться відповідний запис у протоколі про адміністративне правопорушення.
Після тимчасового затримання транспортного засобу працівник Державної автомобільної інспекції зобов'язаний надати особі можливість повідомити про тимчасове затримання транспортного засобу та своє місцезнаходження іншу особу за власним вибором і вжити заходів щодо повернення автомобіля до місця постійної дислокації, а також забороняє експлуатацію транспортного засобу до усунення несправностей, виявлених у процесі його огляду.
Транспортний засіб може бути тимчасово затриманий на строк до вирішення справи про адміністративне правопорушення, але не більше трьох днів з моменту такого затримання.
Після закінчення триденного строку тимчасового затримання транспортного засобу особа має право звернутися за отриманням тимчасово затриманого транспортного засобу. Таке звернення особи є обов'язковим для його виконання незалежно від стадії вирішення справи про адміністративне правопорушення.
За подання такого звернення та повернення особі тимчасово затриманого транспортного засобу не може стягуватися плата.
http://roadcontrol.org.ua/
 

Задайте Ваш вопрос

 

Категории вопросов

Все вопросы:
Вопросы по ПДД
Водительское удостоверение, категории
Юридические вопросы
Оформление ТС
Правонарушения, штрафы
Технический осмотр
Мототранспорт
Страхование
Общие вопросы
Часто задаваемые вопросы
Переоборудование ТС

Поиск по разделу


© Все права защищены. 2008-2020
Контакты | Реклама на сайте
При использовании материалов ссылка на Автомир Мариуполя обязательна. (Для интернет-изданий — гиперссылка).
????????? - ??????????? ????. ????????? ??????? Orphus